Dit zijn dé interieurtrends van 2023

Ben jij bezig met het verbouwen van je huis en kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor je interieur? In deze blogpost lees je alvast over de interieurtrends van het komende jaar. Zo weet je zeker dat je huis modern en trendy is ingericht! Wat je smaak ook is, voor iedereen is er wel iets te vinden.  

Dit gaan we binnenkort overal zien

De eerste trend voor je interieur is de organische woonstijl. Komend jaar verdwijnen de rechte hoeken en kille materialen. Deze oude trends maken plaats voor ronde meubels en zachte materialen. Met deze trend geef je je woning een vriendelijke uitstraling. Je ziet het interieur veel voorkomen in moderne, Scandinavische woningen. Organische elementen zie je de laatste jaren wel vaker voorbijkomen. Het grote verschil is dat er in 2023 steeds meer grotere meubels een organische vorm zullen krijgen, denk aan banken en grote tafels. Genoot jij vroeger lekker op de bank van een wijntje, maar heb je tegenwoordig geen grip meer op je alcoholgebruik? In een behandeling alcoholverslaving krijg jij alle tools toegereikt om weer te leven zoals vanouds.

Een andere grote trend is duurzaam wonen. Welke woonstijl je ook zou aanschaffen voor in je eigen woning, bij winkels zien we steeds meer duurzame meubels terugkomen. Deze zijn gemaakt van duurzame stoffen of gerecyclede materialen. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van accessoires die lokaal geproduceerd worden. Deze trend zal de komende jaren alleen nog maar populairder worden. Dit komt doordat we steeds meer geconfronteerd zullen worden met de gevolgen van klimaatverandering. Steeds vaker kiezen mensen voor unieke stukken in hun woning die niet zomaar in massa geproduceerd worden. Kijk bij het shoppen bijvoorbeeld of er keurmerken aanwezig zijn.

Welke stijl past bij jou?

De derde grote trend is art deco. Erg leuk voor de mensen die hun eigen karakter willen laten doorschemeren in hun woning. Deze trend, incl. de bijbehorende accessoires, zorgt ervoor dat je helemaal los kunt gaan! De Art deco stijl bestaat uit rijke kleuren, geometrische patronen en luxe materialen. Hier en daar wat glitter en glamour en je interieur stijgt naar een hoger niveau!

De laatste woontrend van 2023 is een natuurlijke woonstijl. Deze woonstijl kenmerkt zich door lichte tinten zoals zachtgroen, karamel en beige. Je ziet veel natuurlijke houtsoorten en stoffen als linnen en katoen voorbijkomen, zowel in grotere meubels als in accessoires. Deze trend kan goed gecombineerd worden met de duurzame woonstijl. Voor iedere smaak is er wel iets moois te vinden dat trendy is en volledig past bij wat jij voor ogen hebt. Weet jij al welke trend jij laat terugkomen is in je huis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *