Online bouwtekeningen printen: hoe werkt dat?

Heb je net een fantastisch bouwplan gemaakt en wil je dit op professionele wijze aan je klanten presenteren? Dan moet je dit natuurlijk laten printen, maar hoe kun je dat het beste doen? Je kunt natuurlijk naar een speciale printservice gaan waar ze dit voor je kunnen verzorgen, maar er zijn ook online aanbieders die dit voor je kunnen doen. De geprinte bouwplannen worden vervolgens via de post opgestuurd, waarna je ze kunt presenteren aan je klanten. Maar hoe werkt dit precies en welke opties heb je allemaal?

Bouwtekeningen printen op groot formaat

Veel architecten geven er de voorkeur aan hun bouwplannen op A0-formaat te printen. Lastig, want er zijn maar weinig aanbieders die die kunnen verzorgen. Gelukkig kun je online ook gemakkelijk een bouwplan afdrukken. Je kunt dan zelf kiezen uit verschillende papiersoorten, krijgt altijd een track and trace code als de prints worden verzorgen en weet zeker dat ze snel geleverd worden. Wil je dat de bouwplannen super lang meegaan? Dan is het slim om te kiezen voor tyvek, een materiaalsoort die volledig waterproof en scheurvast is.

Waarom printen op tyvek?

De materiaalsoort tyvek is zeer populair onder vele architecten. Dit is namelijk geen papier, maar een soort synthetisch materiaal, dat gemaakt is van non-woven polyethyleenvezels. Ondanks dat het veel op papier lijkt, is het dat in feite niet. We weten allemaal hoe snel en gemakkelijk papier kapot kan gaan. Als het nat wordt kan bovendien de inkt uitlopen, wat niet handig is voor plannen die je jarenlang wilt kunnen bewaren. Daarom kiezen steeds meer professionals in de bouw ervoor om hun bouwplannen op tyvek te laten afdrukken. Op tyvek printen garandeert ze er namelijk van dat de plannen er zelfs over 20 jaar nog prima uitzien. Dit is voornamelijk handig wanneer de (toekomstige) bewoners van een huis bepaalde ruimtes willen verbouwen of aanbouwen. Dan zijn immers de originele bouwtekeningen nodig.

De belangrijkste voordelen van printen op tyvek

Het voornaamste voordeel van printen op tyvek is dat het materiaal volledig waterbestendig is. Daarnaast is het ademend en daardoor erg licht. Doordat er een ingebouwde weerstand in het materiaal zit, kunnen zaken als schimmels, glasvezels en zelfs asbest er niet intrekken. Handig voor als de tekeningen op de bouwplaats liggen en in aanraking komen met al deze gevaarlijke stoffen.

Het laatste voordeel van printen op tyvek is dat het gemakkelijk beschrijfbaar is. Wil je wat opmerkingen toevoegen aan een onderdeel, of een wijziging aanbrengen nadat de plannen zijn geprint? Dan kan dat gewoon met een normale balpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *